ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ κ. ΑΡΗ ΚΟΥΛΟΥΡΗ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟ

 KOULOURIS 2

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΣ ΗΛΕΙΑΣ κ. ΑΡΗ ΚΟΥΛΟΥΡΗ

ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟ

 

 

 

Κε ΕΚΠΡΟΣΩΠΕ ΤΗΣ UEFA

 

Κε ΠΡΟΕΔΡΕ

 

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

 

Τα 2 τελευταία χρόνια απέφευγα  να τοποθετηθώ στη Γ.Σ σε θέματα του ποδοσφαίρου και αυτό  γιατί η ΕΠΟ δυστυχώς ξεχώριζε τις ενώσεις σε δικά της παιδιά και σε ξένα. Θέλω να πιστεύω ότι η αλλαγή του προέδρου και η ανάληψη της θέσης του προέδρου από τον κ. Γκιρτζίκη θα φέρει έναν άλλο αέρα ισονομίας και αξιοκρατίας στην τόσο δοκιμασμένη ομοσπονδία μας τα τελευταία χρόνια.

Κε πρόεδρε, είσθε υποχρεωμένος σε μία θητεία μικρή, με συνεργάτες που δεν τους επιλέξατε, να λύσετε μεγάλα και δυσεπίλυτα προβλήματα, γεγονός που κάνει το έργο σας δύσκολο και το ρόλο σας άχαρο. Θέλω  να πιστεύω  ότι κάποια από τα προβλήματα ίσως και να μην έχουν φτάσει μέχρι εσάς και αυτό δικαιολογεί και την διαιώνιση τους.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ: Δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί μία αξιοπρεπής ΚΕΔ και ο πρόεδρος της να ελέγχει τα υπόλοιπα μέλη της ( και εννοώ τους διαιτητές). Κάνουν ότι θέλουν ανεξέλεγκτα  με τα δικά τους κριτήρια; ή ότι τους λένε κάποιοι; Δυστυχώς το αποτέλεσμα είναι το ίδιο! Υπάρχει άνιση αντιμετώπιση  διαιτητών και  παρατηρητών διαιτησίας, με συνέπεια ο καθένας να καταλήγει σε διάφορους συλλογισμούς που αν κληθείς κάποτε να απαντήσεις πρόεδρε θα βρεθείς σε δύσκολη θέση και όπως καταλαβαίνεις εσύ θα το χρεωθείς και αυτό μαζί με τα υπόλοιπα.  Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο απλά σε ευαισθητοποιώ αν δεν είσαι ενημερωμένος ζήτησε  την κατάσταση από τον πρόεδρο της ΚΕΔ  και θα καταλάβεις, είσαι άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Όσο για τις αποστάσεις και τον μετριασμό του εξοδολογίου δεν τους ενδιαφέρει τους κυρίους γιατί άλλοι πληρώνουν! Χαρακτηριστικό παράδειγμα αδιάφορο παιχνίδι Αστέρας Αμαλιάδος – Κεραυνός Αγ. Βασιλείου για την άνοδο στην Γ΄ Εθνική. Διαιτητές από την Ήπειρο, παρατηρητής αγώνα από μη γειτονικό νομό και παρατηρητής διαιτησίας από την άλλη μεριά της Πελοποννήσου. Περίμενε μισή ώρα ο διαιτητής να πληρωθεί .Υπάρχει μεγάλη κρίση οικονομική πρόεδρε έξω στις ομάδες .Πιστεύετε ότι θα είχαν αντίρρηση οι ομάδες να ήταν διαιτητής Αχαιός ή Ηλείος σε ένα παιχνίδι αδιάφορο και ο  παρατηρητής ντόπιος να μειωθεί το εξοδολόγιο κατά 500 ευρώ. Στις μικτές γιατί το κάνουμε; Δεν έχουμε εμπιστοσύνη στους αξιολογημένους διαιτητές μας και στους παρατηρητές διαιτησίας; Σίγουρα έχουν γίνει βήματα με την επιμόρφωση των διαιτητών αλλά το αποτέλεσμα μπορούσε να είναι καλλίτερο. Εύχομαι η νέα Κ.Ε.Δ να ανταποκριθεί στις προσδοκίες μας.

Γ.ΕΘΝΙΚΗ: Ο πρόεδρος της επιτροπής ίσως έχει μπερδευτεί και θεωρεί ότι βρίσκεται σε κάποια δική του  επιχείρηση που κανονίζει και την πολιτική αυτής. Έχει τη λίστα  με  τους  υπαλλήλους του και προνομιούχοι είναι μόνο οι αρεστοί του που  έχουν διαφορετική αντιμετώπιση και συμπεριφορά. Οι υπόλοιποι απλά υπάρχουν γιατί πρέπει να υπάρχουν. Αυτές οι συμπεριφορές όμως δεν έχουν θέση στην ομοσπονδία. Έχετε κανένα πρόβλημα με την Ηλεία κε πρόεδρε της επιτροπής; Γιατί εμείς είμαστε εκτός λίστας παρατηρητών αγώνων; Μας στείλατε κάπου και σας εκθέσαμε;  Η είμαστε στην απέναντι πλευρά του ποταμού κι αυτό έχει ως συνέπεια τον αποκλεισμό μας; Καλό θα ήταν  κ. Προέδρε της ομοσπονδίας να ζητήσετε  αυτή την κατάσταση για να την δείτε αν και ζήτησα να σας την δώσουνε, εγώ ακόμη την περιμένω. Ενδεικτικά αναφέρω κ. Τζανόπουλε για τον τρόπο που λειτουργείς  τον ορισμό αγώνα ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ- ΔΟΞΑ Ν. ΜΑΝΩΛΑΔΟΣ. και την αντιμετώπιση που έχεις στους δευτεραθλητές της  Γ. Εθνικής.

ΚΥΠΕΛΛΟ Γ ΕΘΝΙΚΗΣ-ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ: Διορθώσατε με την χτεσινή απόφαση του Δ.Σ ένα έγκλημα εις βάρος του ποδοσφαίρου. Ξεχωρίσαμε το Κύπελλο Ερασιτεχνών σε 2 γιατί κάποιος φοβερός νους το συνέλαβε. Κάναμε τελικό Κυπέλλου με βροχή και αγωνιστικά και οικονομικά είχε υποβαθμιστεί το Κύπελλο μας. Καλά κάνατε και πλέον θα έχουμε 1 Κύπελλο Ερασιτεχνών. Κε Γαβριηλίδη ζητήσαμε να μας χορηγήσετε κατανομή παρατηρητών Κυπέλλου ανά Ένωση. Δεν μας την χορηγήσατε. Δώστε την στον Πρόεδρο της ΕΠΟ και στα μέλη της επιτροπής σας, να είναι προσεκτικοί,  να προστατεύουν το κύρος της ένωσης τους και να τηρούν  τα προσχήματα. Αλήθεια μπορείτε να μου απαντήσετε για την ΕΠΣ Ηλείας. Τι πρέπει να διορθώσουμε για να παίρνουμε αυτό που δικαιούμαστε; Να διορίσουμε τα παιδιά μας στην ΕΠΟ; Να γράφουμε καλές εκθέσεις παρατηρησίας; Να παίρνουμε τηλέφωνο την ΚΕΔ και να ζητάμε να προσέχουν τα καλά παιδιά; Δεν πειράζει! Θα κάνουμε υπομονή! 16 μήνες μείνανε μέχρι τις επόμενες εκλογές.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Όπως γνωρίζετε κε Πρόεδρε είμαι μέλος της υγειονομικής επιτροπής από το περασμένο καλοκαίρι· ούτε με ενημέρωσε κανείς για τον ορισμό μου στην συγκεκριμένη επιτροπή ούτε και κλήθηκα σε κάποια συνεδρίαση. Στέλνοντας το διοικητικό απολογισμό βλέπω ότι η συγκεκριμένη επιτροπή έχει συνεδριάσει και έχει πάρει και αποφάσεις χωρίς να είμαι παρών. Πως θα πρέπει να κρίνω αυτή την ενέργεια της ομοσπονδίας; Προχειρότητα στον τρόπο λειτουργίας της; Αγνόηση; Με τόσα προβλήματα; Με την κάρτα υγείας που δεν έχουμε ενημέρωση; Από την εταιρία ενημερώθηκα ότι έγινε συνάντηση με την ΕΠΟ. Υπάρχει κάτι μέσα στην επιτροπή που θα πρέπει να μείνει κρυφό από τα μέλη και να το γνωρίζει μόνο ο πρόεδρος της; Τι να σημαίνει άραγε αυτή η συμπεριφορά; Και βέβαια μετά από αυτά έχετε και την αμετάκλητη παραίτηση μου.

ΕΘΝΙΚΗ: Δυστυχώς σε μικρό χρονικό διάστημα ο κ. Σαρρής και οι συνεργάτες του κατάφεραν  το χειρότερο. Διέλυσαν την Εθνική και μας έκαναν να ντρεπόμαστε που είμαστε εκπρόσωποι του ποδοσφαίρου. Δεν επεκτείνομαι στο θέμα αυτό γιατί πονάει τους πιο πολλούς και λέω πιο πολλούς, γιατί μερικούς δεν τους αγγίζει, γιατί αν τους άγγιζε και αναγνώριζαν την ευθύνη που τους αναλογεί θα έπρεπε ήδη να έχουν παραιτηθεί.

Ξέρετε τι σημαίνει ποδόσφαιρο? ΑΜΙΛΛΑ, ΣΕΒΑΣΜΟΣ RESPECT. Ζητείστε λοιπόν να διαγραφεί από το λεξιλόγιο μας η λέξη RESPECT.

Κε Πρόεδρε ξεκινάμε τα νέα πρωταθλήματα και οι ενώσεις είναι οικονομικά καταστραμμένες και δεν ακούω προβληματισμό και προτάσεις. Καλέστε μας στο γραφείο σας τους Προέδρους ( δεν θέλουμε οδοιπορικά και να επιβαρύνουμε την ΕΠΟ) να σας πούμε τις απόψεις μας και τις ακούτε ή όχι.

Κε Πρόεδρε  η ΕΠΣΗ καταψηφίζει  τον διοικητικό απολογισμό των κ.κ. Σαρρή και Παπακωνσταντίνου.

 

ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ Κ. ΓΚΙΡΤΖΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΠΊΖΕΙ ΟΠΩΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΑΜΕ  ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΑΛΛΟΝ ΑΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ.

 

 

Αθήνα,

 

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015

Print Friendly, PDF & Email