ΕΠΟ – ΕΠΣ ΗΛΕΙΑΣ ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ

Σε μια μοναδική ποδοσφαιρική εμπειρία εξελίχθηκαν οι πρότυπες αναπτυξιακές δράσεις της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στην Αρχαία Ολυμπία! Διοργανώθηκαν από την Ε.Π.Ο., σε συνεργασία με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και την ΕΠΣ Ηλείας, και συμμετείχαν περισσότεροι από 100 νεαροί ποδοσφαιριστές ηλικιακών κατηγοριών Κ-12 και Κ-13.

Ποδόσφαιρο και Πολιτισμός τέθηκαν στο επίκεντρο των εκδηλώσεων, με τους εκκολαπτόμενους ποδοσφαιριστές να απολαμβάνουν το παιχνίδι, έχοντας, παράλληλα την ευκαιρία της ξενάγησης στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας.

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας οργάνωσε διημερίδα, με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με θέμα «Οργάνωση και Διοίκηση Ομαδικών Αθλημάτων». Την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκπροσώπησε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων, Παναγιώτης Παπαχρήστος, ο οποίος αναφέρθηκε στο εξαετές αναπτυξιακό πλάνο «Μπάλα Παντού» και τόνισε τις ενέργειες της Ομοσπονδίας στην κατεύθυνση της οργανωμένης εκπαίδευσης και επιμόρφωσης στον τομέα των υποδομών.

Επιπλέον, οι Χαράλαμπος Ζελενίτσας (Τεχνικός Διευθυντής), Θεόδωρος Ελευθεριάδης (Προπονητής Εθνικής Κ-15) και Μιχάλης Κουτσούρης (Διευθυντής Στρατηγικής Ανάπτυξης) συμμετείχαν, στο πλαίσιο της διημερίδας, σε συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης μαζί με πανεπιστημιακούς, αθλητικούς, κοινωνικούς φορείς και εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Οι εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας πλημμύρισαν το διήμερο 10 και 11 Νοεμβρίου από τα χαμόγελα των μικρών ποδοσφαιριστών από τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας. Οι επίλεκτοι αθλητές αγωνίστηκαν μεταξύ τους σε παιχνίδια 6Χ6, υπό την επίβλεψη των κ. Ζελενίτσα και Ελευθεριάδη, οι οποίοι προχώρησαν σε μια πρώτη καταγραφή των καλύτερων ταλέντων στις προαναφερθείσες ηλικιακές κατηγορίες.

Το πρόγραμμα περιείχε, επίσης, σεμινάρια με προβολή εκπαιδευτικών video, συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τους Ενωσιακούς προπονητές, ενώ ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας. Τέλος, όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν αναμνηστικά δώρα από την Ε.Π.Ο., ανανεώνοντας το ραντεβού στις μελλοντικές αναπτυξιακές δράσεις της  Ομοσπονδίας, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ευχαριστεί τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας για την πολύτιμη υποστήριξη που παρείχε καθ’ όλη τη διάρκεια του αναπτυξιακού τουρνουά και ιδιαίτερα τον κ. Αντώνη Χρυσανθακόπουλο, Αντιδήμαρχο Αθλητισμού. Επιπλέον, επιθυμεί να υπογραμμίσει την αγαστή συνεργασία με τις έξι ΕΠΣ που συμμετείχαν στις δράσεις και να ευχαριστήσει τους γονείς των παιδιών, πολλοί εκ των οποίων παρακολούθησαν από κοντά τους αγώνες.

Print Friendly, PDF & Email