ΕΚΕΘΕΣΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΚΟΛΟ

Mythos Park

Μια θεματική εκπαιδευτική έκθεση με θέμα την Ελληνική και Παγκόσμια Μυθολογία & την σχέση της με την Παλαιοντολογία

5 Ιουλίου – 20 Αυγούστου
Κατάκολο Ηλείας

ΒΡΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ

Το Mythos Park είναι μια θεματική εκπαιδευτική έκθεση η οποία έχει θέμα την Ελληνική και Παγκόσμια Μυθολογία, αναδεικνύει την σχέση της με την Παλαιοντολογία και στηρίζεται στις έρευνες της παγκοσμίου φήμης ιστορικού Adrienne Mayor.
Η Adrienne Mayor είναι καθηγήτρια του Πανεπιστήμιου του Stanford των ΗΠΑ και ειδικεύεται στην παγκόσμια μυθολογία και τον συσχετισμό της με τα παλαιοντολογικά ευρήματα. Πρόσφατες μελέτες της έχουν δείξει ότι πολλά από τα τέρατα της μυθολογίας, όπως ο Κύκλωπας και ο Γρύπας, μπορούν να αποδοθούν σε απολιθώματα ελεφάντων ή μαμούθ και του Δεινόσαυρου Πρωτοκεράτοπα αντίστοιχα!

Η έκθεση έχει τη μορφή ενός Λαβυρίνθου (Μινώταυρου) και οι επισκέπτες παρακολουθούν μέσα και έξω από αυτόν τις παρακάτω αναπαραστάσεις.

Χίμαιρα, Λεβιάθαν, Αρπύια, Στυμφαλίες Όρνιθες, Χάρος, Κέρβερος, Λυκάνθρωπος, Ογκρ, Γκάργκοϋλ, Γοργόνες, Μέδουσα, Τάλως, Κύκλωπας – Μαμούθ, Ορκ, Τρολ, Νάνοι, Νόκερς.

Πέραν των μυθολογικών πλασμάτων, φυσικά γίνεται ιδιαίτερη μνεία και σε σημαντικά απολιθώματα που ενέπνευσαν αυτούς τους μύθους. Πιστά αντίγραφα αυτών των απολιθωμάτων αποτελούν:

Σκελετός Μαμουθ (Mammuthus primigenius), Σκελετός Τριχωτού Ρινόκερου (Coelodonta antiquitatis), Κρανίο Πρωτοκεράτοπα (Protoceratops andrewsi), Σκελετός Μαχαιρόδοντα (Smilodon fatalis), Μονόκερος (Unicorn), Δράκος. ( Dragon), Θαλάσσιος Λέοντας (skeletons sea lions)Τυραννόσαυρος ( T Rex)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 • Ωράριο : ΔΕ – ΣΑΒ: 9π.μ. – 10μ.μ. & ΚΥΡ: 10:30π.μ. – 22:30μ.μ.
 • Κατάκολο Ηλείας (Πλατεία)
 • Τηλ: 26210 42190
 • [email protected]

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

 • Γενική είσοδος

  5€
 • Παιδικό εισιτήριο

  3€
  Ηλικίες 4-12 ετών
 • ΑμΕΑ/Άνεργοι/Πολύτεκνοι

  3€

Για παιδιά κάτω των 4 ετών η είσοδος είναι δωρεάν

Print Friendly, PDF & Email