Πηγή: www.olympiasports.gr

ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ – ΣΠΑΡΤΗ

Με τον διαιτητή της αναμέτρησης να του αρνείται πέναλτι σε χέρι του Κοιλιάρα στο 67’, ο ΠΑΟΒ γνώρισε την ήττα στο «Γρηγόριος Καλάκος» από την πρωτοπόρο Σπάρτη με σκορ 1-0.
Οι «πράσινοι», ωστόσο, δεν είχαν την εμφάνιση των τελευταίων αγώνων και μάλιστα ουσιαστικά «έχασαν» το πρώτο ημίχρονο, κατά το οποίο δεν σημείωσαν ούτε μία αξιόλογη φάση, ενώ τους ανήκε δικαιωματικά το δεύτερο, όταν και πίεσα χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Στον αντίποδα η Σπάρτη, αν και πρωτοπόρος, δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερο και στάθηκε τυχερή, ειδικά στη φάση του πέναλτι που «έπνιξε» ο διαιτητής, καθώς θα μπορούσε να μην έχει φύγει με το «τρίποντο».

Η εικόνα του αγώνα
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις χειρότερες προϋποθέσεις για τους Βουπράσιους, καθώς μόλις στο 6’ από πάσα του Αναστασάκου ο Βιγιαφάνε νίκησε τον Σούλη και έγραψε το 0-1, ενώ στο 26’ ο Αποστολόπουλος απομάκρυνε τη μπάλα επί της γραμμής σε προσπάθεια του σκόρερ. Παράλληλα στο 34’ σε προβολή του Γκαλίτσιου πρόλαβε κι έδιωξε ο Σούλης.
Στην επανάληψη η «Μπάρτσα» ισορρόπησε το ματς, ανέβασε στροφές και στο 55’ σε φάουλ του Γ. Πολίτη ο Νικολόπουλος δεν πρόλαβε να ωθήσει τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο 67’, όπως προαναφέραμε, ο διαιτητής αρνήθηκε πέναλτι σε χέρι του Κοιλιάρα μετά από σέντρα του Γ. Πολίτη. Και δύο λεπτά αργότερα από σέντρα του Ντόμα ο Κωνσταντινίδης έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Κραβαρίτης έδιωξε.
Στα υπόλοιπα λεπτά δεν σημειώθηκε κάτι αξιόλογο κι έτσι το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους πρωτοπόρους να περνούν νικηφόρα από την Βάρδα.

Οι συνθέσεις
ΠΑΟΒ: Σούλης, Π. Πολίτης, Αγουρίδης, Νικολόπουλος, Λουμπαρδέας, Αποστολόπουλος, Γ. Πολίτης, Γκλατσης, Ντόμας, Κωνσταντινίδης, Πολυχρόνης (60’ Καζαντζής)
ΣΠΑΡΤΗ: Κραβαρίτης, Σιώπης, Παναγιώωτου, Γκαλίτσιος, Παρασκευαϊδης, Γέτσιτς (50’ λτ Κοιλιάρας), Κατσίκης, Οικονομόπουλος, Αναστασάκος, Βιγιαφάνε (70’ Μπιταξής), Ηλιόπουλος (82’ Κρεββατάς)

ΔΟΞΑ Ν ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ – ΛΕΒΑΝΤΕ
Χωρίς να ιδρώσει η Δόξα έκανε το καθήκον της απέναντι στον ΑΟ Λεβάντε και επικράτησε με 2-0, επιβεβαιώνοντας την ανωτερότητά της.
Μάλιστα, βάσει απόδοσης, οι «μαυραετοί» θα μπορούσαν να έχουν δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους.

Η εικόνα του αγώνα
Οι «μαυραετοί» του Σπύρου Αντωνόπουλου μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 15’ ο Μελετίδης αστόχησε σε τετ α τετ, όπως και ο Γούρμος τρία λεπτά αργότερα, ενώ στο 20’ ο Γούρμος αστόχησε σε πέναλτι (το κέρδισε ο Μελετίδης).
Όμως στο 36’ ο Ανδρέας Γούρμος, πήρε το… αίμα του πίσω, όταν από προσπάθεια του Σκοτζάι ο Βαρδαίος επιθετικός προ κενής εστίας έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 1-0.
Το γκολ αυτό έδωσε… φτερά στους Ηλείους, που στο 45’ κέρδισαν ένα ακόμα πέναλτι με τον Σωτηρόπουλο, με το Μελετίδη από την άσπρη βούλα να ευστοχεί και να κάνει το 2-0.
Στην επανάληψη η Δόξα διατήρησε τα ηνία της αναμέτρησης και μάλιστα στο 75’ είχε τεράστια ευκαιρία για να πετύχει και τρίτο τέρμα, αλλά από στρώσει της μπάλα του Σκοτζάι στο Νιφορόπουλο, ο αντίπαλος τερματοφύλακας πρόλαβε κι απομάκρυνε σε κόρνερ.
Να σημειώσουμε, ότι στον «αντίποδα» οι νησιώτες δεν απείλησαν ούτε μία φορά, έχοντας παθητικό ρόλο καθ’ όλη την διάρκεια της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις
ΔΟΞΑ: Καλλιακμάνης, Νιφορόπουλος, Σωτηρόπουλος, Σούλης, Παπαδόπουλος, Τσουκαλάς, Νικολόπουλος (72΄Αδαμόπουλος), Σκοτζάι, Μελετίδης, Αργυρόπουλος (63΄Γεωργακόπουλος), Γούρμος (80΄Δεληγιαννάκης).
ΛΕΒΑΝΤΕ: Χαραλαμπίδης, Κολομπάκης, Πατσιαβούρας, Τζιαφέρης, Οικονομόπουλος, Ρόκο, Παππάς (60΄Μπεδέρης), Γεωργούσης (63΄Γκέλας), Μαρούδας (37΄λ.τ. Μαρούδας), Στούπας, Πλατέλας.

Print Friendly, PDF & Email