ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΝΩΣΙΑΚΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ»

Η Νίκη Τραγανού 2-1 τον Κένταυρο Μαγούλας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα έγιναν το Σάββατο τα εγκαίνια του Ενωσιακού γηπέδου «Άγγελος Αναστασόπουλος», αλλά και ο αγώνας για το «Ευ Αγωνίζεσθαι» που έχει θεσμοθετήσει η ΕΠΣΗ.
Τις δυο παράλληλες εκδηλώσεις παρακολούθησε αρκετός κόσμος, ενώ στα εγκαίνια παραβρέθηκαν, πέρα από το τιμώμενο πρόσωπο, τον παλιό πρόεδρο της Ένωσης κ. Άγγελο Αναστασόπουλο, οι βουλευτές Ηλείας κ. Γιώργος Κοντογιάννης και κα. Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας κ. Χαράλαμπος Καφύρας, ο περιφερειακός σύμβουλος, κ. Λάμπης Αριστειδόπουλος, ο ταμίας της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών κ. Παναγιώτης Δημητρίου, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αρκαδίας και μέλος της ΕΠΟ κ. Νίκος Προύντζος, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αχαΐας κ. Δημήτρης Μπαλαφούτης, ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Πύργου κ. Νικόλαος Στασινόπουλος και ο υποδιοικητής κ. Μανιάτης, ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Πύργου κ. Δημήτρης Δημητρουλόπουλος (είναι και νομικός σύμβουλος της ΕΠΣΗ), καθώς και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι και άλλοι επίσημοι, ενω αρνητική εντύπωσηγ δημιούργησε η απουσία της μειοψηφίας (κ.κ. Παναγόπουλος Βασίλης, Πλευριάς Χρίστος και Δημόπουλος Χρήστος).
Μετά την ολοκλήρωση των εγκαινίων του Ενωσιακού γηπέδου, όπου την τελετή καθαγιασμού έκανε ο Αρχιμανδρίτης κ. Δαμασκηνός Πετράκος, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού, είχαμε την διεξαγωγή του αγώνα για το «Ευ Αγωνίζεσθαι», όπου η Νίκη Τραγανού νίκησε με 2-1 τον Κένταυρο Μαγούλας.
Όλα έγιναν στο πρώτο μέρος, όπου η Νίκη Τραγανού μπήκε πιο δυνατά και προηγήθηκε 2-0, με κεφαλιές των Μπακίου στο 5’ (μετά από φάουλ του Δαβουρλή) και Γεωργιόπουλου στο 10’ (μετά από σέντρα του Νικολόπουλου), ενώ ο Κένταυρος μείωσε  στο 22′ με τον Στροφύλα, που έχασε πέναλτι στο 28’ (αποκρούστηκε από τον Λαμπρόπουλο).

Οι συνθέσεις των ομάδων :

ΝΙΚΗ ΤΡΑΓΑΝΟΥ : Λαμπρόπουλος, Κολοτούρος Κ., Φάσκο, Μπαρδούσης, Κολοτούρος Ε., Δαβουρλής, Γεωργιόπουλος, Μπακίου, Κολοτούρος Δ., Βουτσάνης, Κολοτούρος Ν.
(έπαιξαν και οι : Κολοτούρος Χ.,  Γιαννακόπουλος, Θεοδωρόπουλος, Ζύγουρας, Σαραντούλιας, Καλογερόπουλος, Μπίκος)

ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ : Κουτρουμπής, Βαγγόπουλος, Χριστόπουλος, Τσαντίλης, Τσίτσος, Τριανταφύλλης, Χριστόπουλος, Κοτσάκης, Στροφύλλας, Κλάδης, Κατσιώλης
(έπαιξαν και οι Καρβουνιάρης, Ψάρρης, Μανέτας, Τσάμπρας, Τζίφας, Νικολακόπουλος)


Άρης Κουλούρης
«Είναι ένα μεγάλο αθλητικό έργο για το νομό μας»

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ κ. Άρης Κουλούρης τόνισε για τα εγκαίνια του Ενωσιακού γηπέδου :
«Το ενωσιακό γήπεδο Ηλείας, που εγκαινιάζουμε επίσημα σήμερα, θεμελιώθηκε το 2008, από τον αείμνηστο πρόεδρο της ΕΠΣΗ Γεώργιο Παπαγεωργίου και παραδόθηκε στην επόμενη διοίκηση της ΕΠΣΗ σε προχωρημένο στάδιο κατασκευής.
Καταβάλαμε υπεράνθρωπες προσπάθειες σε συνεργασία με τον αντιπεριφεριάρχη  κ. Χαράλαμπο Καφύρα γιατην όλη διαδικασία, φροντίζοντας να γνωμοδοτήσει το ΣΧΟΠ, για την αλλαγή χρήσης της γης και μετά να εκδοθεί η απαιτούμενη   πολεοδομική άδεια για τα έργα οπότε είχαμε την πλήρη νομιμοποίηση.
Ακολούθως έγινε αγώνας προς στις κατασκευάστριες εταιρείες, για την εξεύρεση των απαραίτητων τιμολογίων προκειμένου να προσκομιστούν στη ΔΟΥ και μετά η ΔΕΗ να εγκρίνει τον ηλεκτροφωτισμό.
Με 150.000 ευρώ που εξασφαλίσαμε εκτός προϋπολογισμού από τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ ολοκληρώσαμε συμπληρωματικές απαραίτητες παρεμβάσεις για να είναι λειτουργικό.
Ονομάστηκε «ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ» προς τιμήν του παλιού προέδρου Άγγελου Αναστασόπουλου, που επί δεκαετίες υπηρέτησε το Ηλειακό ποδόσφαιρο, ολοκληρώθηκε δε και δόθηκε σε χρήση, την άνοιξη του 2010.
Είμαι  ιδιαίτερα  ευτυχής που την συγκεκριμένη στιγμή ήμουν πρόεδρος της ΕΠΣΗ και παραδώσαμε στην αθλούμενη νεολαία αυτό το στολίδι.
Χρηματοδοτήθηκε από την ΕΠΟ και την ΟΥΕΦΑ  και κόστισε 1.500.000 ευρώ. Περιέχει δύο γήπεδα ποδοσφαίρου, ένα 11Χ11 και ένα 8Χ8 με πλαστικό 4ης  γενιάς, κτηριακές εγκαταστάσεις, αποδυτήρια, γραφεία και δύο κερκίδες,   μία από σκυρόδεμα, χωρητικότητας 300 θέσεων και μία μεταλλική 800 θέσεων.
Στόχος μας είναι η   διατήρηση του σε άριστη κατάσταση, ώστε να εξυπηρετούνται σε προπονήσεις και αγώνες οι μικτές ομάδες.
Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν στην ολοκλήρωση, τους επώνυμους και ανώνυμους ( που είναι πολλοί) και αποτελεί δικαίωση για μας. Ευχαριστούμε τους άξιους προπονητές, τους φροντιστές και την τεχνική επιτροπή των μικτών ομάδων που μέσα από αυτό το γήπεδο βγαίνουν αθλητές παιδιά της Ηλείας, τα οποία κάνουν καριέρα στις μεγάλες ομάδες του Ελληνικού ποδοσφαίρου.
Θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ ονομαστικά σε έναν άνθρωπο, που έχει συνδέσει τη ζωή του με την ύπαρξη αυτού του σταδίου. Το Σάκη τον Φιτριλή τον οποίο ευχαριστώ εκ μέρους των ομάδων, που χρησιμοποιούν αυτό το γήπεδο.
Ευχαριστούμε όλους εσάς για την παρουσία σας και την εμπιστοσύνη που δείχνετε στη διοίκηση της ΕΠΣΗ, καθώς και τα ΜΜΕ.
Τέλος απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς της ΕΠΣΗ που αποτελούν οικονομική πηγή , η οποία κρατάει οικονομικά ζωντανή την ΕΠΣΗ την τελευταία τετραετία.
Εύχομαι το νέο γήπεδο να συμβάλλει αποφασιστικά στην προαγωγή του αθλητισμού της Ηλείας».

Άγγελος Αναστασόπουλος
«Είμαι βαθιά συγκινημένος»

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣΗ κ. Άγγελος Αναστασόπουλος το όνομα του οποίου έχει το Ενωσιακό γήπεδο, στην τοποθέτηση που έκανε ανέφερε τα εξής :
«Είμαι βαθιά συγκινημένος και ευχαριστώ όλους όσους παρευρέθηκαν στην σημερινή γιορτή των εγκαινίων του γηπέδου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών σωματείων Ηλείας. Ιδιαίτερα ευχαριστώ το φίλο πρόεδρο της ΕΠΣΗ κ. Άρη Κουλούρη και το διοικητικό συμβούλιο για τη τιμή που μου έκαναν να ονομαστεί το γήπεδο με το όνομα μου.
Θα ήταν παράλειψης μου να μην ευχαριστήσω και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης που ασχολήθηκαν και θα ασχοληθούν με το θέμα. Για το Ενωσιακό γήπεδο δε θέλω να μιλήσω. Ίσως το κάνω αργότερα, προς όφελος πάντα της ΕΠΣΗ και των σωματείων μας. Σας ευχαριστώ και πάλι».

Print Friendly, PDF & Email