Άρης Κουλούρης : «Αισθάνομαι δικαιωμένος από την απόφαση της δικαιοσύνης»

 

Ευχαριστώ τα ηλειακά σωματεία που με υποστήριξαν

Άρης Κουλούρης

Λίγες ώρες μετά την απόφαση της δικαιοσύνης, να απορρίψει τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν υποβληθεί από τις 29 Μαΐου από την παράταξη «Παναγόπουλου-Πλευριά», με το αιτιολογικό παρατυπιών στις εκλογές τις 27ης Απριλίου, ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ κ. Άρης Κουλούρης μίλησε στα τοπικά Μ.Μ.Ε. μαζί με τον νομικό σύμβουλο της ΕΠΣΗ κ. Δημήτρη Δημητρουλόπουλο.

Ο κ. Κουλούρης μίλησε για ηθική δικαίωση για τον ίδιο αλλά και για τους συνεργάτες του και ανέφερε ότι την επομένη εβδομάδα θα γίνει γνωστό πότε θα διεξαχθούν τα εναπομείναντα μπαράζ για την ποδοσφαιρική περίοδο 2012-13.

Στην έναρξη της ομιλίας του ο κ. Κουλούρης ανέφερε :

«Το αποτέλεσμα ήταν η απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων και η εντολή να συνεχίσει η εκλεγμένη διοίκηση της φωνής των σωματείων. Θέλω να ευχαριστήσω τον νομικό μας σύμβουλο κ. Δημητρουλόπουλο Δημήτρη που έδειξε ένα ήθος και
μια σοβαρότητα κατά την διάρκεια της διαδικασίας και σε όλη αυτή την δύσκολη στιγμή για την ΕΠΣΗ, που συμβαδίζει με το ήθος και την σοβαρότητα που διακρίνει την διοίκηση της ΕΠΣΗ. Τον ευχαριστώ λοιπόν και για την επιστημονική του υπόσταση, αλλά και για την εν γένει συμπεριφορά του κατά την εκδίκαση των ασφαλιστικών. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες του, την κα Σταυροπούλου Δέσποινα και την κα Σταυροπούλου Γαλήνη αλλά και τη νομική σύμβουλο των σωματείων κα Βάντα Κοντούλη,  που έκαναν παρέμβαση υπέρ της ΕΠΣΗ».

Εν συνεχεία τον λόγο πήρε ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΣΗ κ. Δημήτρης Δημητρουλόπουλος, που ανέφερε :

«Το μονομελές Πρωτοδικείο Ηλείας με απόφαση του, απέρριψε τις αιτήσεις των φυσικών και νομικών προσώπων που ήταν φιλικά προσκείμενα προς την «παράταξη Παναγόπουλου-Πλευριά», επιτρέποντας με αυτό τον τρόπο την πλειοψηφήσασα
παράταξη Κουλούρη και γενικότερα το Δ.Σ. που πρόεκυψε από τις εκλογές της 27ης  Απριλίου 2013 να συνεχίσει να ασκεί πλήρως και απερίσπαστα τα καθήκοντα του. Να θυμίσω ότι, το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα το Ειρηνοδικείο Πύργου, είχε ομοίως απορρίψει αίτηση των αντιδίκων να διορισθεί προσωρινή διοίκηση που θα επιμελούνταν αυτή των υποθέσεων της ΕΠΣΗ μέχρι το πέρας των δικαστικών διαδικασιών.

Το δικαστήριο υιοθέτησε πλήρως τους ισχυρισμούς μας και απέρριψε και τις δυο αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που είχαν κατατεθεί και συγκεκριμένα :

Α) απέρριψε την αίτηση που είχαν καταθέσει τρεις πολίτες, ζητώντας την αναστολή της λειτουργίας του Δ.Σ, επειδή έκρινε ότι αυτοί δεν είχαν υποστεί ζημία από την εκλογική διαδικασία και συνεπώς δεν είχαν έννομο συμφέρον να ζητούν να ληφθούν ασφαλιστικά μέτρα

Β) απέρριψε την αίτηση που είχαν υποβάλει δυο σωματεία, ζητώντας και αυτά την αναστολή της απόφασης της Γ.Σ. της ΕΠΣΗ με την οποία εξελέγη το νέο Δ.Σ., θεωρώντας πως δεν υπάρχει νομικό περιθώριο για κάτι τέτοιο, διότι η απόφαση αυτή είχε πλέον υλοποιηθεί και δεν υπήρχε δυνατότητα αναστολής της.

Να αναφερθεί στο σημείο αυτό ότι όλες οι αποφάσεις που προσέβαλαν οι αντίδικοι είχαν υλοποιηθεί με τη δική τους σύμπραξη και συμβολή, ώστε να μην δικαιούνται να ζητούν εκ των υστέρων την αναστολή και την ακύρωση τους και αυτό γιατί όλα τα σωματεία, που είναι μέλη της ΕΠΣΗ, συμμετείχαν κανονικά στην εκλογική διαδικασία χωρίς η συντριπτική πλειοψηφία από αυτά να προβάλει οποιαδήποτε αντίρρηση, ενώ τα δυο σωματεία που εναντιώθηκαν, παρέμειναν στην Γ.Σ. και συμμετείχαν στην ψηφοφορία μετά την απόρριψη των ενστάσεων τους από την Εφορευτική επιτροπή.

Από αυτό είναι προφανές πως τα ίδια τα σωματεία νομιμοποίησαν με την συμμέτοχή τους την εκλογική διαδικασία και ο καθένας αντιλαμβάνεται, πως αν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν διαφορετικό, σε καμία περίπτωση δεν θα ισχυρίζονταν αυτά που στη συνέχεια ανέφεραν. Αλλά και μετά την εκλογή του Δ.Σ. οι σύμβουλοι της μειοψηφίας συμμετείχαν κανονικά σχεδόν σε όλες τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. λαμβάνοντας το λόγο και τοποθετούμενοι επί των θεμάτων συζήτησης ή σε κάποιες περιπτώσεις ψηφίζοντας κιόλας, ώστε να μην υπάρχει περιθώριο αναστολής της λειτουργίας του Δ.Σ. που είχε πλέον αρχίσει να ασκεί κανονικά τα καθήκοντα του.

Μετά από αυτά το δικαστήριο έκρινε ότι καμία από τις παραπάνω αιτήσεις δεν ήταν νόμιμη και για το λόγο αυτό τις απέρριψε στο σύνολο τους, χωρίς να χρειαστεί να εξετάσει κανένα από τους υπόλοιπους ισχυρισμούς των αντιδίκων.

Κατά την προσωπική μου άποψη στην κρίση των δικαστηρίων σε αντίστοιχες περιπτώσεις βαραίνει πάντοτε η ανάγκη σεβασμού της επιθυμίας και της επιλογής των ψηφοφόρων, ιδίως μάλιστα όταν σε αυτή την επιλογή έχει καταλήξει η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων όπως στην προκειμένη περίπτωση. Συνεπώς και αν δεν υπάρχουν ιδιαιτέρως σοβαροί λόγοι το δικαστήριο προβληματίζεται πάντοτε, εάν είναι σωστό σε μία δικαστική απόφαση να ανατραπεί αυτό που οι ψηφοφόροι επέλεξαν. Γι’ αυτό το λόγο από την αρχή της διαδικασίας ανέφερα ότι οι εκλογές κερδίζονται στις κάλπες κι όχι στα
δικαστήρια, με αποτέλεσμα να πρέπει η επιλογή των πολιτών να γίνεται απολύτως σεβαστή από όλους και ασφαλώς από τους ηττημένους.

Τέλος θα πρέπει να αναφερθεί ότι εκκρεμεί η συζήτηση τον Φεβρουάριο των σχετικών αγωγών που έχουν καταθέσει οι αντίδικοι, αλλά εκτιμώ, πως η κρίση του δικαστηρίου δε θα είναι ούτε σε αυτή την περίπτωση διαφορετική».

*** Ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ κ. Άρης Κουλούρης στην συνέχεια, προέβη σε μια ιστορική αναδρομή της όλης υπόθεσης, τονίζοντας ότι η δικαιοσύνη έπραξε αυτό που ήταν δίκαιο και σωστό και ανέφερε ότι πλέον η Ένωση θα επανέλθει σε πλήρη λειτουργία προς όφελος των ηλειακών σωματείων.

*** Χάσαμε πολύτιμο χρόνο, με την κατάθεση των ασφαλιστικών της «Παράταξης Παναγόπουλου-Πλευριά», στη λειτουργία της Ένωσης, των πρωταθλημάτων και των μπαράζ  αλλά δεσμευόμαστε στα σωματεία ότι θα τρέξουμε όλες τις εκκρεμότητες, για να είμαστε έτοιμοι με την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου.

*** Οι παράγοντες έχουν κρίση και πολύ καλή μνήμη και θα πάρει ο καθένας στο τέλος αυτό που του αναλογεί.

*** Να ευχαριστήσω τα ηλειακά σωματεία που ήταν δίπλα μας καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της «περιπέτειας», που μας στήριξαν και μας έδωσαν δύναμη και υποσχόμαστε ότι η διοίκηση θα κάνει το παν για να έρθει η ανάπτυξη στο τοπικό ποδόσφαιρο.

*** Ένα μεγάλο ευχαριστώ, στην στήριξη που μου παρείχε η σύζυγος μου κα. Βίκυ Δημητρακοπούλου, δεχόμενη μεγάλη κριτική για την ενέργειά της να συμμετέχει και να προσφέρει στο χώρο του ποδοσφαίρου, με την ιδιότητα της συζύγου μου.

Print Friendly, PDF & Email